Kako napraviti kreativne pozivnice za rođendan koje će svi pamtiti?
/
/
Kako napraviti kreativne pozivnice za rođendan koje će svi pamtiti?
prikaz nasmejane bebe koja sedi na roze ćebencetu

Kako napraviti kreativne pozivnice za rođendan koje će svi pamtiti?

Pozivnice za rođendan su neizostavni deo svake rođendanske proslave, a kada je u pitanju proslava dečijeg rođendana, pozivnice mogu biti posebno kreativne.

Rođendanske pozivnice iz kućne radinosti, koje ste pravili zajedno sa vašim detetom, imaće posebnu čar u odnosu na one kupovne, a pozivnice u kojima ste ostavili svoj lični pečat sigurno će oduševiti sve zvanice i upotpuniti celokupnu proslavu.

Bilo da vam je potrebna ideja za pozivnice za prvi rođendan, ili je u pitanju dete predškolskog ili školskog uzrasta, najlepše pozivnice za dečiji rođendan dobićete upravo ako ih napravite zajedno sa svojim detetom.

Ne brinite ako niste posebno vešti u ručnom radu. Uz naše ideje, dovoljno je samo malo kreativnosti i strpljenja, i finalni proizvod će biti i više nego zadovoljavajuć.

U nastavku teksta pročitajte šta vam je sve potrebno kako biste napravili originalne pozivnice za dečiji rođendan i uživajte u kreativnom vremenu provedenom sa vašim mališanima.

prikaz bebe ispred koje je čokoladni mafin sa svećicom za prvi rodjendan

Pitajte svoje dete kako želi da njegove pozivnice za rođendan izgledaju

Pre nego što počnete sa bilo kakvim planiranjem rođendanske žurke važno je da se konsultujete sa svojim detetom. Naravno, ukoliko je vaše dete suviše malo, biće na vama da sve organizujete, ali ukoliko je dovoljno veliko da može da izrazi svoje želje i učestvuje u organizaciji, svakako je bitno da ga uključite u proces.

Rođendan je najvažniji dan u godini za svako dete. To je njegov poseban dan, dan kada će biti sa svim svojim drugarima na okupu, igrati se ceo dan, jesti tortu, smejati se i zabavljati. Takođe je čest slučaj da deca koja imaju braću i sestre posebno željno iščekuju dan svog rođendana, jer ih on razlikuje od svoje braće i sestara i čini posebnima.

Svaki trenutak ovog dana za dete je magičan – od rođendanske pesmice, preko duvanja svećica do otvaranja poklona.

Međutim, osim samog dana rođendana, deca se posebno raduju i danima koji mu prethode. Neka deca se svom rođendanu raduju već nedeljama ranije, zamišljajući koju će igračku dobiti na poklon, kakvu će tortu jesti, ko će sve doći i kako će se ludo zabavljati.

Kako bi ceo dan bio baš onakav kakvim ga zamišlja, vaše dete mora učestvovati u osmišljavanju rođendanske žurke. Pitajte ga gde želi da se žurka održi – kod kuće, u igraonici ili u parku, koga sve želi da pozove, kao i da li želi da žurka bude tematska.

U zavisnosti od njegovih želja, znaćete koliko će vam pozivnica biti potrebno, šta ćete u njima napisati, kao i u kom stilu bi pozivnice trebalo da budu.

Ukoliko se odlučite za proslavu rođendana u restoranu ili svečanoj sali, pozivnice bi trebalo da odgovaraju samoj proslavi i budu malo svečanije. To ne znači da ih ne možete napraviti sami – one i dalje mogu biti vaše zajedničko delo, s tim što dekoracija i boje mogu biti svedenije.

Ukoliko pak proslavu organizujete u igraonici, u parku ili kod kuće, tada pozivnice mogu biti šarene i šašave koliko god želite.

Zatim ga pitajte da li želi da pravi rođendanske pozivnice sa vama. Najlepše i najdražesnije rođendanske pozivnice su one na kojima se vidi lični pečat deteta. Bilo da je dete samo crtalo ili pisalo pozivnice, ili pak smišljalo tekst, nevinost detinje kreacije nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Nabavite materijal – od čega se sve mogu napraviti rođendanske pozivnice?

Nakon što ste se dogovorili sa detetom kako ćete praviti pozivnice, odnosno da li će ono crtati ili pisati, kao i koje boje i koje teme želite da pozivnice budu, vreme je da nabavite sav neophodan materijal.

U KIDO online prodavnici možete nabaviti različite vrste papira, trakica, flomastera, bojica, šljokica i drugo školskog pribora koji će vam biti potreban za izradu rođendanskih pozivnica, a sve u zavisnosti od toga za šta ste se odlučili.

Samu pozivnicu najbolje je praviti od nekog tvrđeg papira, najbolje hamera, koji može biti različitih boja. Većina roditelja će se za pozivnice za rođendan za dečake odlučiti za plavu boju, dok će za devojčice izabrati crvenu ili ružičastu boju. Međutim, to ne mora biti slučaj i kod vas – odlučite se za bilo koju boju koja se vama i vašem detetu sviđa.

U unutrašnjost hamer papira možete zalepiti papir za pisanje neke druge boje koji će biti nešto manje veličine, kako biste na njemu ispisali tekst svojih pozivnica, kao i sve neophodne informacije poput vremena i mesta održavanja proslave.

Pozivnicu po želji možete staviti u kovertu neke lepe boje koju možete kupiti, ali i sami napraviti od papira A4 formata.

Nakon toga, biće vam potebni makaze i lepak, kao i dekoracija kojom ćete ukrasiti pozivnice. Izbor ove dekoracije je zaista širok, a vi ćete ga napraviti u zavisnosti od svoje ideje. To mogu biti šljokice, cirkoni, perlice, biseri, dugmići, mašnice, perje, nalepnice, kao i samolepljive ukrasne trake.

U svrhu dekoracije takođe možete izabrati kolaž papir, samolepljivi papir sa šljokicama ili filc, koje ćete zatim seći u različitim oblicima i lepiti na pozivnicu. Još lakši način je da nabavite bušilicu za papir u oblicima, koja će vas osloboditi sečenja makazama i uštedeti vam vreme.

deca trče na livadici sa šarenim balonima

Kako napraviti pozivnice za dečiji rođendan – ideje za kreativne rođendanske pozivnice

Za nabavku materijala potrebna vam je okvirna ideja. Treba da znate koje boje želite da vam budu pozivnice kao i da li želite da ih ukrašavate perlicama, cirkonima i šljokicama, oblicima od papira, ili će vaše dete samo crtati.

Nakon što ste odredili okvirnu ideju i nabavili potreban materijal, vreme je da sa svojim mališanom uđete u kreativni proces izrade pozivnica. U nastavku teksta predstavljamo vam najlepše ideje za rođendanske pozivnice koje će svi pamtiti.

Rođendanske pozivnice u obliku omiljenog crtanog junaka

Pozivnice za rođendan možete napraviti u obliku omiljenog crtanog junaka vašeg deteta. Prvo odlučite da li želite da pozivnice budu na preklapanje, ili ćete tekst pozivnica napisati na zadnjoj strani.

Nakon što ste to odlučili, isecite hamer papir u obliku crtanog junaka, a zatim ga vaše dete može nacrtati i ukrasiti. Ukoliko imate puno zvanica, ne morate svaku pozivnicu iscrtavati ponaosob, već se možete poslužiti nekim šablonom koji ćete pronaći na internetu.

Koverte u obliku životinja – oduševite goste kreativnim rođendanskim pozivnicama

Jedna vrlo kreativna i dražesna ideja koja će sigurno oduševiti sve zvanice jesu pozivnice u obliku životinja.

Kao što smo već rekli, koverte možete kupiti, ali i sami napraviti od A4 papira. Izaberite koverte odgovarajuće boje, a kada ste to uradili, vreme je da ih pretvorite u slatke životinje.

Od tvrđeg papira isecite uši i šapice zeke, kuce ili mede, koje ćete zalepiti tako da vire sa koverte. Na koverti flomasterom nacrtajte oči i njuškicu, a sa zadnje strane i repić. Ukoliko želite da životinjica bude još dražesnija i zanimljivija, umesto očiju zalepite dugmiće, a njuškicu i repić napravite tako što ćete iseći oblike od mekanog filca.

3D pozivnice za dečiji rođendan – maštovite ideje za impresivne pozivnice

Još jedan način da oduševite sve zvanice jeste uz pomoć 3D pozivnice za rođendan. 3D pozivnica za rođendan zapravo predstavlja onu vrstu pozivnica iz kojih “iskače” neki oblik od papira kada ih otvorite.

Ova vrsta pozivnica za rođendan je izuzetno zanimljiva, a ukoliko se potrudite oko ukrašavanja, mogu ispasti izuzetno impresivno.

Za oblik koji će “iskočiti” možete izabrati poklone, rođendansku tortu, balone, cveće ili bilo šta drugo što smatrate da će biti zanimljivo, a proces pravljenja čestitke možete pronaći na internetu.

prikat dece koja se raduju rodjendanskom slavlju i poklonima

Leptir pozivnice za rođendan za devojčice – pošaljite poziv na krilima leptira

Ukoliko pravite žurku za svoju mezimicu i želite da pozivnica za rođendan bude ljupka i ženstvena, možete se odlučiti za pozivnicu u obliku leptira. Tekst pozivnice možete ispisati na njegovim krilima, ili na smotuljku od papira koji ćete iskoristiti kao telo leptira.

Dakle, nabavite tvrđi papir u boji koje želite da bude vaša leptir pozivnica, odnosno krila leptira. Isecite papir u obliku krila, a zatim ih spojite i zalepite. Ukoliko želite da tekst pozivnice ne bude ispisan na krilima, izaberite papir u željenoj boji, na njemu ispišite tekst pozivnice, a zatim ga smotajte i iskoristite kao telo leptira koje ćete učvrstiti vrpcom između krila.

Tematske pozivnice za rođendan – uskladite pozivnice sa temom rođendanske žurke

Rođendanske pozivnice takođe mogu biti tematske. Ukoliko ste se na primer odlučili da ove godine vašoj mezimici pripremite proslavu sa temom sirena, odlučite se za morske boje i oblike. Na pozivnicu nacrtajte ili zalepite morske zvezde i školjke, a zatim je ukrasite šljokicama, cirkonima i biserima.

Još jedna zanimljiva ideja jeste da, ukoliko je rođendan vašeg deteta na jesen a odlučili ste se da ga slavite u parku, pozivnice kreirate tako da budu jesenje. Odlučite se za tipično jesenje boje kao što su različite nijanse braon, narandžaste i žute. Pozivnicu možete ukrasiti pravim lišćem, grančicama i perjem.

Pozivnice za prvi rođendan i krštenje – svečane i sofisticirane ideje

Danas je sve češća praksa da se prvi detetov rođendan slavi zajedno sa njegovim krštenjem, pa se tako pozivnice za krštenje i rođendan često dele zajedno, odnosno u vidu jedne pozivnice.

I dok se gosti pitaju šta kupiti detetu za prvi rođendan, roditelji muku muče sa organizacijom ovog važnog datuma.

Kada su u pitanju krštenje i prvi rođendan, sama proslava će biti dosta svečanija, pa će tako i pozivnice morati da imaju svečaniju notu. Međutim, i njih možete sami napraviti.

šareni baloni

Svečane pozivnice za prvi rođendan – napravite ih brzo i lako

Jedan od načina da napravite svečane pozivnice za 1 rođendan jeste da potražite šablone za pozivnice za rođendan online. Kada pronađete šablon koji vam se dopada, odštampajte ga u onoliko primeraka koliko imate zvanica.

Zatim nabavite tvrđi papir neke nežne i svečane boje, po mogućstvu sa sjajnim ili bisernim premazom. Preklopite ga i isecite na željenu veličinu. Sa unutrašnje strane ovog papira zalepite papir na kome ste odštampali šablon.

Tekst pozivnica možete ispisati rukom, ili prethodno iskucati nekim lepim i svečanim fontom, pre nego što odštampate šablon koji ste odabrali.  Za kraj, probušite rupu na ivici pozivnica, kroz nju provucite satensku traku i vežite je u mašnu.

Ukoliko želite, pozivnicu možete staviti u kovertu i zapečatiti nalepnicom po svojoj želji.

Dekupaž pozivnice za prvi rođendan – elegantna i kreativna tehnika za najlepše pozivnice

Dekupaž tehnika je već neko vreme omiljena tehnika među ljubiteljima ručnog rada, ukrašavanja i oslikavanja. Dekupaž zapravo predstavlja oslikavanje predmeta komadima papira.

Ova tehnika je vrlo prilagodljiva jer podržava različite vrste stilova i estetike. Stvar je samo u tome koju vrstu papira ćete izabati, i sa kojom slikom. Pa tako ovu tehniku možete koristiti za kreiranje šašavih rođendanskih pozivnica, ali i postići elegantan i sofisticiran stil.

Za izradu dekupaž pozivnice potreban vam je deblji karton za samu pozivnicu, salvete ili pirinčani papir sa motivima po vašem izboru, lepak poput drvofiksa, akrilna boja ili lak za lepljenje i zaštitu, i četkica za njegovo nanošnje.

Izrada dekupaž pozivnica za rođendan nije mnogo komplikovana. Sve što treba da uradite jeste da od debljeg kartona isečete pozivnicu kao i za prethodne primere, a za unutrašnjost pozivnice odaberete šablon po izboru.

Zatim ukrasite pozivnicu tako što ćete karton sa spoljašnje strane premazati lepkom ili lakom i zalepiti salvetu ili pirinčani papir. Ostavite da se osuši, a zatim ponovo premažite, kako biste zaštitili svoju kreaciju.

prikat dece koja se raduju rodjendanskom slavlju i poklonima

Pozivnice za rođendan tekst – očarajte zvanice originalnim tekstom

Osim samog izgleda pozivnice za rođendan, tekst je još jedna vrlo bitna stavka kojoj treba posvetiti posebnu pažnju. Kada dođu do ispisivanja pozivnice, mnogi roditelji ne znaju šta bi napisali. Međutim, mi imamo par ideja za vas.

Iako je najlakše napisati generički tekst koji samo sadrži informacije kao što su ime slavljenika, mesto i datum proslave, ipak se potrudite da tekstu date lični pečat. Originalni tesktovi za pozivnice oduševiće zvanice i dugo im ostati u sećanju.

Kada su u pitanju pozivnice za dečiji rođendan tekst može biti šaljiv, emotivan ili svečan, sve zavisi od vrste proslave koju organizujete.

Šaljivi tekstovi za pozivnice za rođendan uvek su odličan izbor. Ako pak ispisujete pozivnice za prvi rođendan, tekst bi verovatno trebalo da bude malo svečaniji. Međutim, bez obzira na to, uvek možete ostaviti lični pečat i svoju emociju u tekstu.

Na primer, možete dati svom detetu da napiše tekst pozivnica, ukoliko je dovoljno veliko za to, jer će dečiji rukopis sam po sebi obradovati i raznežiti zvanice. Međutim, detetov način da sopstvenim jezikom izrazi želju da određena osoba prisustvuje njegovom rođendanu daće još više značaja tekstu pozivnica.

Takođe, možete iskoristiti stihove neke dečije pesmice i po želji ili potrebi ih malo izmeniti, a ako i sami imate dara za pisanje i rimovanje, možete sami osmisliti svoj tekst. Za koju god opciju da se odlučite, unesite emociju kako bi pozivnica dobila vrednost i privukla pažnju zvanica.

Danas postoji veliki broj online pozivnica za rođendan, kao i onih koje možete kupiti uživo u prodavnicama, ali pozivnice koje ste napravili vi sami, ili zajedno sa svojim detetom, svakako imaju posebnu draž.

Organizovanje proslave dečijeg rođendana je vrlo zahtevan i stresan posao, ali ne zaboravite da se zabavite u procesu. Ono što je nabitnije jeste da dok planirate proslavu provedete što više vremena zajedno sa svojim detetom, što ćete svakako postići ukoliko odlučite da zajedno pravite rođendanske pozivnice.U KIDO internet prodavnici možete pronaći sve za rođendane, a kada ste uspešno završili sa organizacijom rođendana, preostalo je samo da uživate. Obucite svog mezimca u lepo odelce, a svoju princezu u dražesnu haljinicu, napravite joj najlepšu frizuru za devojčice dostojnu jedne princeze i prepustite se veseloj atmosferi koju svaki dečiji rođendan nosi sa sobom.

Start typing and press Enter to search

Tvoja korpa

Nema proizvoda u korpi.