Ideje za poklon za prvi rođendan bebe
/
/
Ideje za poklon za prvi rođendan bebe
Beba na prvom rođendanu

Ideje za poklon za prvi rođendan bebe

Bebin prvi rođendan od velikog je značaja pre svega za bebine roditelje. Ovo je dan u kom se okuplja porodica i najbliži prijatelji, ispunjen radošću i smehom, a organizacija rođendana prepuštena je roditeljima koji će proslavu rođendana osmisliti po svom ukusu.

Bilo da je u pitanju velika ili manja proslava, ako ste dobili pozivnicu za proslavu bebinog prvog rođendana – neophodno je pronaći poklon za prvi rođendan. Pokloni za rođendan uglavnom su teški zadaci, pogotovo kada je reč o bebama i deci, a mi ćemo vam olakšati potragu – u nastavku teksta pročitajte ideje za poklon za prvi rođendan bebe!

Pokloni za bebe – praktični i korisni

Navršenih 365 dana od rođenja, odnosno prvi rođendan, značajan su datum za svakoga, ali ono što je po malo tužna činjenica jeste to da se beba svoje prve proslave rođendana neće sećati, te je ovaj datum od veće važnosti za same roditelje.

Upravo roditelji, biće najsrećniji ako vaš poklon za prvi rođendan bebi bude praktičan i koristan. Zato preporučujemo da poklon za bebu od godinu dana bude funkcionalan i da njegovom kupovinom olakšate roditeljima time što ćete njihovoj bebi za rođendan kupiti poklon koji bi i sami morali da obezbede.

Sem velikih, korisnih predmeta (krevetac, kolica, auto sedište) za koje ćete se radije odlučiti ako ste deo porodice ili izuzetno bliski roditeljima, daćemo predloge nešto manjih, ali svakako značajnih i izuzetno korisnih poklona.

Posteljina za bebe – sjajan poklon i za dečake i za devojčice

Posteljina za bebe prvi je od praktičnih i korisnih poklona koje preporučujemo. Nju će roditelji svakako morati da kupe, odnosno – verovatno je već imaju, ali im fali još ta jedna ili dve kako bi krevetac uvek bio lep i čist.

Najbolje od svega je što se za ovaj poklon možete opredeliti bez obzira na to da li je beba dečak ili devojčica. Naravno, dezen posteljine za bebe odabraćete po želji, pa je ovo odlično i praktično rešenje bilo da je poklon za prvi rodjendan dečaku ili poklon za prvi rodjendan devojčici u pitanju.

Ukrasni jastuci – koristan i dekorativan poklon

Ukrasni jastuci su istovremeno lepi i korisni. Bebi će boravak u krevecu biti znatno udobniji, a pritom će i lepše izgledati. Ukrasni jastuci odličan su poklon za prvi rođendan devojčice, ili dečaka, a predstavljaju odlično rešenje ako želite da vaš poklon bude koristan, ali i originalan i dekorativan!

Sa garderobicom nema greške

Garderoba za bebu uvek je potrebna, pa sa odabirom garderobe za poklon za prvi rođendan ne možete da pogrešite! Naravno, zavisno od toga da li se beba dečak ili devojčica, opredelićete se za drugačiji tip garderobe.

Nemojte previše da se trošite prilikom kupovine komada garderobe – beba će ga brzo prerasti, pa se radije odlučite za kvantitet, odnosno kupovinu više komada garderobe – pokloni za rođendan ovako će biti izuzetno praktični i korisni.

Torta za prvi rođendan

Zabavni poklon za prvi rođendan

Ako biste radije da udovoljite bebi nego olakšate roditeljima – zabavni poklon uvek je dobro rešenje! Zavisno od pola bebe i vaših želja, postoje najrazličitije, zanimljive opcije u kojima će beba sigurno uživati.

Igračke za bebe od godinu dana

Za poklon u vidu igračke za decu sve što vam je potrebno jeste malo mašte, ali i znanja o tome koje su igračke prilagođene kom uzrastu deteta. Plišane igračke, pletenice za krevetac, lutke i zvečke posebno se izdvajaju kao igračke za jednogodišnjake koje bebe najviše vole.

Lepe, velike i bezbedne lutke za devojčice oduševiće ih i u najmlađim danima, dok će poklon za prvi rođendan dečaku u vidu mekane, plišane lopte sigurno biti omiljen poklon.

Guralica – zabavan i koristan poklon

Posebno popularna igračka za bebe od godinu dana koju će roditelji sami verovatno kupiti ako to ne dobiju od gostiju definitivno je guralica. Guralica je glavni i odgovorni “krivac” za bebe koje se brzo nauče čarima hodanja. Guralice su odlične za uvežbavanje balansa, učenje sigurnog hodanja guranjem i podsticanje razvoja mišića, pa predstavljaju zabavan i koristan poklon koji će se svideti i bebi i njenim roditeljima.

Personalizovani pokloni za bebe

Poklon za prvi rođendan bebi nosi posebnu emotivnu notu i vrlo je lep ako je reč o personalizovanom poklonu. Posebnost poklona sigurno će doći do izražaja, a ovakvi pokloni obično se čuvaju izuzetno dugo, pa će predstavljati odličnu uspomenu na detinjstvo.

Album i ram za fotografije – posebno sentimentalan poklon

Fotografije u papirnom, opipljivom obliku nikad neće izaći iz mode, a potpuno personalizovani album za fotografije sa imenom i datumom rođenja, kao i slikom bebe na početnoj strani, biće posebno drag i emotivan poklon koji će se verovatno čuvati ceo život, a vremenom popunjavati najdražim fotografijama.

Nakit – najbolji poklon za bebe devojčice, ali i dečake

Nakit i dukati obično se kupuju novorođenčetu, ali nakit je sjajan izbor i kao poklon za bebu od godinu dana. Poklon za prvi rođendan devojčici u vidu priveska sa njenim imenom ili poklon za prvi rođendan dečaku koji čini ukrasna, srebrna kašičica sa njegovim imenom, ili cucla, definitivno su jedan od poklona koji se čuvaju do kraja života, ali manje su praktični i korisni od ostalih.

Bezbroj je ideja koje odlično mogu poslužiti kao pokloni za bebe, a nabrojali smo one koje smatramo najkorisnijim, najzabavnijim i najvrednijim. Svakako, odlučite se za onaj po Vašem ukusu i ne zaboravite da su širok osmeh, igra i lepe želje najbolji poklon koji bebi možete posvetiti ovog posebnog i značajnog dana!

Start typing and press Enter to search

Tvoja korpa

Nema proizvoda u korpi.