Najlepše frizure za devojčice koje morate isprobati
/
/
Najlepše frizure za devojčice koje morate isprobati
prikaz devojčice sa upletenom pletenicom

Najlepše frizure za devojčice koje morate isprobati

Frizure za devojčice bilo da je u pitanju kratka ili duga kosa, imaju dosta varijacija a neke se mogu stilizovati u samo par poteza. Poznato je da vaše mezimice užvaju u modiranju i ulepšavanju, odatle i sama potreba da imitiraju svoje mame. Haljinice, šminka i cipelice nisu jedini način da devojčice istaknu svoj osećaj za modu. Mnoge devojčice vole da imaju lepo doteranu frizuru.

Frizure za devojčice mogu biti upotpunjene raznim dodacima za kosu, poput šljokica, mašnica, šnalica, trakica, rajfova i gumica. Mogu odgovarati svakoj prilici, bilo da vaša mezimica ima važnu školsku predstavu ili priredbu u vrtiću, ili su u pitanju posebna slavlja i veselja poput rođendana, svadbe, krštenja ili slave.

U daljem tekstu sa vama delimo nekoliko predloga za frizure za devojčice koje morate isprobati i verujemo da će izmamiti osmeh vašoj mezimici.

Svečane frizure za devojčice

Svečane frizure za vaše princeze mogu odgovarati slavljima poput svadbe, krštenja, slava i drugih svečanih prilika. Možete isprobati jedinstvenu i preslatku frizuru vašoj princezi i ukrasiti je dodacima kao što je mašna, traka, rajf i šljokice.

Kosa vaše princeze doći će do izražaja i izgledaće neodoljivo.

Svečane frizure za devojčice često mogu biti i pletenice. Pletenice za devojčice mogu se napraviti na razne načine. Izdvajamo par predloga prelepih pletenica za devojčice.

Pletenice za devojčice – Elsa pletenica i pletenica u obliku krune

Odlične ideje za frizure mogu biti inspirisane frizurama crtanih junaka. Složićete se da je jedan od popularnih crtaća među devojčicama crtani film Frozen. Stoga, možete napraviti frizuru vašoj mezimici baš kao što ima Elza. Stvorićete jednu malu pravu princezu koja će biti oduševljena konačnim izgledom frizure! Postupak pravljenja ove frizure pročitajte u nastavku.

 1. Gornji deo kose odvojite i kako bi postigli volumen, malo ga natapirajte pomoću četke i zatim ga vežite u rep;
 2. Podelite taj tep na 3 jednaka pramena i počnite da pravite pletenicu;
 3. Kada dođete do sredine, nastavite da pletete pletenicu sa četiri pramena;
 4. Na kraju vežite sve gumicom, ili nekom trakicom a za svečaniji izgled možete prsnuti malo šljokica u spreju.

Pletenica u obliku krune može biti odličan izbor ako vam je potrebna svečana frizura, a možete jeupotpuniti cirkonima, šjokicama i trakicama. Ne zahteva mnogo vremena i jednostavna je za pravljenje.

Dobro raščešljate kosu i istu vežete u konjski, odnosno visok rep. Zatim, iz tog repa ispletete 6 do 8 pletenica i sve pletenice zakačite šnalicama tako da izgleda kao kruna.

majka koja pravi frizuru ćerki

Paž frizure za devojčice

Neke od zanimljvih i jedinstvenih frizura jesu i paž frizure. Vaše princeze isto vole da prate modu i budu u toku baš kao i vi, pa će poželeti da imaju malo modernije frizure.

Niski ili duži, paž  karakteriše stil koji ima kosinu i uglavnom odgovara svakom tipu kose. Paž frizura prati nežnu liniju jagodice i kao takva odlično ide uz svaki oblik lica. Devojčice će voleti paž frizure jer će ih izdvojiti od drugih, a može se odlično uklopiti sa šiškama. 

Naravno, pre nego što se vaša devojčica odluči za paž, konsultujte se sa frizerom, jer će on najbolje umeti da proceni dužinu i kosinu, te da lepo ošiša i stilizuje njenu kosu.

Frizure za devojčice sa kratkom kosom – repići, trake i šnalice

Najlepše frizure za vaše devojčice možete napraviti i sa kratkom kosom. Kosa se može stilizovati odabirom raznobojnih rajfova koji će se odlično slagati uz njenu odevnu kombinaciju. Ukoliko se radi o prvom rođendanu, a kosa vaše devojčice je jako kratka, onda njenu frizuricu možete ulepšati raznim šarenim šnalicama i trakicama.

Takođe, kod devojčica koje imaju kratku kosu, istu možete stilizovati jednom palmicom na vrhu glave. Dobro očešljati kosu i samo odvojiti šiške koje vezujete trakom i tako napravite manju palmicu koja će dati ljupki izgled vašoj mezimici.

Možete da napravite spušten rep i umesto gumice ga vežite trakom u obliku mašne, a šiške očešljajte u stranu i zakačite ih šnalicom.

Dva ili više repića

Repići su odličan izbor, bilo da se radi o jednom, dva ili više repića. Zavisi i od toga kakvu frizuru vaša mezimica želi. Možda je u pitanju rođendan pa želi da ima neku šik frizuricu.

Postupak pravljenja ove frizure:

 1. Dobro očešljajte kosu i napravite razdeljak na pola;
 2. Pitajte devojčicu da li želi podignute ili spuštene repiće;
 3. I jednu i drugu polovinu kose očešljajte da bude glatka i ravna;
 4. Repiće vezujete prvo gumicom, a zatim preko njih vezati trakice u obliku mašnica.

Ako vaša devojčica želi više repića na glavi, početni postupak je isti, i od svake polovine delite po 2, 3 pramena, ili više, ukoliko ona želi. Tada svaki repić vezujete raznobojnim trakicama. Ukoliko su repići spušteni, trakice možete isprepletati u kosu i tako napraviti dve kratke moderne pletenice.

prikaz devojčice sa dva repića

Frizure za devojčice sa dugom kosom

Duga, negovana i mekana kosa vaših mezimica, može da služi kao nepresušni izvor inspiracija za razne frizure. Podignut rep sa trakicama u kosi, isprepletani rep, rajf pletenica samo su od nekih frizura za devojčice sa dugom kosom. Izdvojili smo par predloga.

Isprepletana mreža sa šarenim trakama – moderna frizura za devojčice

Frizura koja daje neobično modernu notu koja će se svideti mnogim devojčicama. Ljupki stil frizure koji vaša mezimica može nositi za bilo koju priliku, čak i kada ide na trening. 

 1. Kao i kod svakog postupka, potrebno je dobro raščešljati kosu;
 2. Oko 2cm od korena kose izdvojiti 6 do 8 srednjih pramenova i vezati ih u  repić;
 3. Prvi repić se sastavlja sa polovinom drugog, drugu polovinu sa polovinom trećeg i tako drugi red pa treći;
 4. Sve se na kraju sastavlja sa šarenim trakicama i ispada kao mreža na glavi.

Upleteni rep je frizura koja se pravi u par poteza. Pročešljate kosu i ostavite jedan pramen kraj lica sa bilo koje strane. Zatim taj pramen upletete u pletenicu i zajedno sa ostatkom kose upletete zajedno sa pletenicom i gotovo.

Veoma jednostavna i brza frizura za pravljenje, a devojčica će biti oduševljena konačnim izgledom svoje frizure!

Frizure za devojčice sa kovrdžavom kosom

Devojčice koje imaju kovrdžavu kosu imaju mnogo razloga za radost jer mnoge od njih pa i njihove mame bi želele da imaju, savršeno stilizovane kovrdže. Međutim, nega kovrdžave kose kod devojčica nekada može da izazove pravu muku. Često vodite pravu borbu kako raščešljati kovrdžavu kosu i kakva se frizura može napraviti.

Rešenje stoji u balzamu. Kako bi lakše rašćešljali kosu devojčice i napravili joj neku brzu i laganu frizuru koja joj neće smetati pri svakodnevnim aktivnostima, trebalo bi koristiti veću količinu balzama u odnosu na šampon. Isto tako, redovno podšišavanje kod frizera ima veliki uticaj, jer čini kosu zdravijom i lepšom.

Niska punđa za devojčice – elegantna frizura za devojčice

Niska punđa je frizura koja vašoj princezi pruža neodoljiv izgled i lice joj dolazi do izražaja. Idealna frizura koja joj neće smetati prilikom fizičkih aktivnosti, a ni prilikom jesenjih ili zimskih šetnji, kada krene hladan vetar koji ume da razbaruši kosu, već će njena frizura ostati netaknuta.

Delimo sa vama jednostavan postupak pravljenja ove frizure:

 1. Kosu podelite na 3 jednaka dela (leva, desna i zadnja strana)
 2. Blago raščešljajte levu i desnu stranu, a ostatak kose sa zadnje strane vežite gumicom;
 3. Pramenove sa leve i desne strane obavijte oko repa i pričvrstite ukosnicama;
 4. Rep uvijte oko prsta i napravite nisku punđu koju ćete pričvrstiti ukosnicama.

Punđa za devojčice u obliku mašne

Baš poput mašne koju nosi Diznijeva junakinja Mini Maus, devojčici možete napraviti punđu u obliku mašne. Malo zahtevnija za pravljenje, ali će izmamiti osmeh vašoj mezimici koja će izgledati neodoljivo i ljupko.

Kako se priprema punđa u obliku mašne:

 1. Dobro očešljate kosu i odredite mesto gde će da se nalazi punđa (može biti na vrhu glave a može ici i malo u stranu);
 2. Potom je vežete u rep ali pri zadnjem provlačenju kroz gumicu, provucite kosu do pola, tako da ostane jedan deo repa  a preostali pramen da pada prema licu;
 3. Deo repa koji je ostao pri zadnjem provlačenju raširite po stranama i stavite ukosnice na krajeve;
 4. Po sredini napravite malo slobodnog prostora kako biste provukli pramen;
 5. Deo pramena prevucite preko sredine i isti zakačite ukosnicama ili nekom običnom šnalicom.
 6. Za kraj još malo popravite mašnu ukoliko je potrebno i stavite malo laka za kosu kako bi se frizura učvrstila.

Ukoliko vaša mezimica želi da joj frizura bude još posebnija, punđu možete ukrasiti šarenim trakicama, a možete dodati cirkone i šljokice koje će upotpuniti njen neodoljiv izgled. Pravljenje frizura može biti jedna zabavna aktivnost u kojoj ćete uživati i vi i vaša devojčica. Stoga se nadamo da vam je ovaj tekst pomogao u odabiru i da su vam naši predlozi frizura poslužili kao inspiracija. Bilo da je rođendan, priredba, predstava ili neka druga svečana ili manje svečana prilika, divne frizure vaših devojčica možete ukrasiti najlepšim dodacima za kosu koje možete pronaći na  KIDO sajtu, zajedno sa haljinicama i kostimima koji će upotpuniti njen izgled.

Start typing and press Enter to search

Tvoja korpa

Nema proizvoda u korpi.