Kvalitetna soba za bebe uz male troškove
/
/
Kvalitetna soba za bebe uz male troškove
Enterijer bebi sobe

Kvalitetna soba za bebe uz male troškove

Opremanje soba za bebe pruža mogućnost praktične uštede, bez da vašem detetu bilo šta fali u njegovom kutku. Iako roditelji veruju da je kupovina dečijih stvari skupa, u praksi to ne mora da bude baš tako.

Pre nego što se nađete pred izlogom neke dečije prodavnice, ili na sajtu online šopa za bebe, razmislite o tome šta je zaista neophodno i da li imate prostora za improvizaciju kada je u pitanju dečiji nameštaj. Iznenadićete se raznim mogućnostima koje će vam uštediti novac.

Proverite koje stvari već imate na raspolaganju

Roditelji po rođenju deteta dobiju veliki broj poklona koji se mogu iskoristiti u uređenju dečije sobe, pa pre nego što krenete u kupovinu, proverite šta je to što već imate na raspolaganju. Osim toga, mnoge stare stvari mogu da se uklope u novi enterijer, uz malo prilagođavanje dečijem ambijentu.

Na primer, stara fotelja čiji dezen vam je dosadio može odlično da se uklopi u dečiju sobu, jer sobe za bebe uvek zahtevaju i jedan kutak za roditelja. Dovoljno je da fotelju presvučete u zanimljivu boju ili dezen, pa da ovaj komad nameštaja deluje kao potpuno nov. U ovom slučaju ćete potrošiti novac samo za novu prostirku, a imaćete gotovo nov komad nameštaja u dečijoj sobi.

Jedan od najčešćih poklona koje majke dobijaju po rođenju deteta jesu mali pultovi za previjanje bebe, lampe za sobu, ćebenca i drugu opremu za bebe, a to znači da je veliki deo dečije sobe unapred opremljen većinom neophodnih stvari.

Nađite povoljniju alternativu skupim ukrasima

Kako urediti sobu za bebu bez motiva iz crtanih filmova na zidovima? Dečiji kutak bez ovakve dokoracije deluje nepotpuno, ali iscrtavanje slika po zidovima zahteva dosta novca. Umesto angažovanja umetnika koji će oslikati zidove, pobrinite se da zidovi budu lepo okrečeni u jednostavne boje, a skupe tapete i druge radove zamenite nalepnicama za zidove. Izbor je veliki, cene su povoljne, a efekat će biti i više nego odličan.

Ukoliko pratite svetske trendove, verovatno znate da su oni zavladali i dečijim sobama, pa se u velikom broju njih može pronaći mali improvizovani šator za dete, ispunjen igračkama i bebinim omiljenim stvarčicama. Ovako nešto ne morate da kupujete, dovoljno je da imate malo platna, mrvicu kreativnosti i pomoć partnera u pravljenju ovog neodovljivog ukrasa u okviru dečije sobe. Kada vaša beba počne da puza po sobi, biće vam zahvalna za ovaj lepo opremljen kutak sobe.

Nosiljka za bebe

Kupujte stvari koje će biit upotrebljive i za nekoliko godina

Prilikom kupovine polica, komoda, kreveca i drugih elemenata, možete da birate praktične komade koji će služiti svrsi i za nekoliko godina, kada dete poraste i počne da nosi više stvari, ili da samostalno izlazi iz kreveca. Zato je krevetac sa fleksibilnom ogradom odlično rešenje, jer ogradu možete spustiti kada dete bude sposobno da se samostalno kreće, pa ćete kupovinu novog kreveta odgoditi za neko vreme.

Iako su minijaturni ormarići i police izuzetno privlačni svim mamama, uzmite u obzir da će dete vremenom imati sve više stvari, pa kako ne biste za godinu dana kupovali nove komode, u startu se pobrinite da one budu prostrane i praktične.

Kada ne treba štedeti u uređivanju soba za bebe?

Mnogo je stvari na kojima se može uštedeti, ali postoje i neki elementi dečije sobe na čijem kvalitetu i novijem datumu treba insistirati, a to znači i izdvojiti više novca. To su komadi nameštaja poput kreveca i ogradica za krevetac, koje moraju da budu stabilne i funkcionalne.

Uvek je bolja opcija izdvojiti sredstva za kvalitetan krevetić, nego trošiti novac za popravku starog koji ste dobili na poklon od prijatelja. Isto važi i za bebin dušek, koji bi morao biti u novom stanju kada dete počne da ga koristi, jer dušek dominantno utiče na položaj i komfor deteta tokom spavanja.

Već korišćene stvari ove vrste dolaze u obzir samo ako su u izuzetno očuvanom stanju, kako bi i vaše dete moglo maksimalno da iskoristi prednosti kreveca i drugih predmeta za bebe. Posteljine i ogradice za krevetac, prekrivači za bebe, jastučići i svi oni predmeti koji su u najbližem kontaktu sa detetom, takođe bi trebalo da budu potpuno novi. Bebina koža je osetljiva, pa i prostirke i jastučići u krevecu moraju biti potpuno podređeni njenim karakteristikama.

Gledajući iz ove nove persektive, opremanje soba za bebe ne mora biti veliki trošak. Dovoljno je da racionalno razmislite o tome šta zaista jeste potrebno, koje stvari za vašu bebu moraju biti nove, a gde to možete upotrebiti stare komade nameštaja. Uz kombinaciju svih ovih elemenata možete dobiti sobicu iz snova, koja uz pažljiv odabir nameštaja može da bude funkcionalna i za nekoliko godina.

Start typing and press Enter to search

Tvoja korpa

Nema proizvoda u korpi.