Osnovne stvari za bebu koje uvek treba da nosite sa sobom
/
/
Osnovne stvari za bebu koje uvek treba da nosite sa sobom
Mala beba u kolicima

Osnovne stvari za bebu koje uvek treba da nosite sa sobom

Bebe zahtevaju veliku pažnju i zato je bitno spremiti sve što bi moglo da im bude potrebno pre izlaska iz kuće. Nekada nam se čini da nosimo previše stvari, ali sa mališanima se nikada ne zna i praktično moramo da predviđamo moguće situacije. U nastavku proćitajte koje su to osnovne stvari koje morate imati uz sebe kada izvodite bebu napolje.

Šta je sve bebi potrebno van kuće?

Kako nas određene situacije ne bi zatekle nespremne trebalo bi da u torbi uvek imamo neophodne stvari za našeg mališana. U nastavku pročitajte šta to uvek morate imati u blizini vaše bebe i bićete bezbrižni.

Posebna bebi torba

Da biste držali na jednom mestu sve stvari za bebu najbolje je da posedujete posebnu torbu za to, u koju možete spakovati svu bebi opremu. Na taj način nećete preturati po drugim torbama i tražiti to što je potrebno, već znate gde ga možete naći. Čak i kada dete malo poraste ne bi bilo loše da zadržite ovu naviku i imate posebnu torbu sa njegovim stvarima.

Papirne i vlažne maramice

Kada vašoj bebi curi nos papirne maramiće će biti odlično sredstvo kao prva pomoć, a možete poneti i vlažne, koje će vam sigurno biti potrebne. Ne bi bilo loše i da imate gel za dezinfekciju ruku koji možete upotrebiti kako na sebi tako i na bebi, koja nije tako otporna na bakterije kao vi.

Komplet rezervna garderoba

Za slučaj da bebi procuri pelena ili bljucne u toku izlaska dobro bi bilo da u bebi torbi imate rezervnu garderobu, kako bi joj bilo prijatno. Naravno, pelene i njihovo menjanje se podrazumevaju u takvim situacijama. Kada izvodite malu bebu bitno je da bude čista i suva, kako se ne bi prehladila, pa se potrudite da je toplo obučete.

Hrana za bebu

Ako više ne dojite dete, u torbu bi trebalo spakovati flašiće, kašice i posudice za njih, odnosno sve što je potrebno da ga nahranite. U fazi nicanja zubića, nemojte zaboraviti glodalicu, koja vam mora biti pri ruci, čak i kada ćete se napolju zadržati samo pola sata ili manje. Bilo bi dobro da tempirate izlazak kada je beba sita i neće plakati, kako bi joj bilo lepo.

Prekrivač je uvek potreban

Minky prekrivač bi trebalo da imate u kolicima, jer je uvek praktična zaštita u hladnim danima. Kada planirate šetnju proverite vremenske uslove, koji moraju biti povoljni za to, a dužina šetnje bi trebalo da bude kratka. U prvoj šetnji idealno bi bilo da provedete od 10 do 15 minuta u dvorištu ili parku blizu vašeg doma, dok svaki naredni put možete produžiti vreme izlaska.

Nehodajuća obuća

U prvim danima života, iako beba ne hoda potrebna joj je obuća kada izlazi napolje. Danas imate na raspolaganju veliki izbor nehodajuće obuće prilagođene svim godišnjim dobima i mogu biti vrlo praktične. Vodite računa da ih dete ima uvek na nogama i obavezno posedujte broj veće jer ih deca vrlo brzo prerastu.

Beba sa sivom kapicom se igra napolju

Dodatni saveti za izlazak sa bebom

Opremanje torbe za bebu je obavezan korak kada je reč o pripremi za šetnju, ali postoji još nekoliko stvari o kojima treba povesti računa. Pripremili smo još praktičnih saveta za vas.

Izaberite pravo mesto za šetnju 

U prvim danima izbegavajte bilo kakve gužve i buku, tako da nemojte voditi dete u supermarket, prodavnice, poštu, banku ili autobus. Najbolji izbor je park ili priroda, odnosno mesto na kome nema previše ljudi, a ukoliko morate da izvedete dete u kupovinu izaberite doba dana kada nije velika gužva.

Često se dešava tokom izlaska da će prolaznici poželeti da uzmu bebu u naručje ili će joj se naći u neposrednoj blizini. Preporučuje se da izbegavate takve situacije, jer je bebama slabo razvijen imunitet, tako da ih morate štititi od infekcija, koje se mogu zahvatiti tokom spoljašnjeg izlaska. Antibiotici već u prvoj nedelji nisu nikome u planu, tako da se trudite da vam ne zatrebaju.

Oblačite bebu uvek na pravi način

Mladi roditelji se često plaše da svoju bebu neće adekvatno obući, ali praćenjem vremenskih uslova lako ćete znati koliko slojeva je detetu potrebno. Ako je hladno vreme obavezno dodajte još jedan sloj odeće i ponesite ćebence kako bi dete bilo maksimalno zaštićeno. Prekrivanje je preporučljivo tokom svih godišnjih doba, a posebno kada je sezona gripa i prehlade.

Tokom toplog vremena obucite bebi laganu odeću, svetlih boja i obavezno joj stavite preko kolica ili nosiljke platno koje će je štititi od sunca. Male bebe brzo mogu dobiti opekotine od sunca jer su vrlo osetljive. 

Jako male bebe ne bi trebalo izvoditi kada je temperatura ispod -5, kao i kada je iznad 35 stepeni, što znači da je šetnja moguća u većini dana u godini. Pazite da ne duva jak vetar, jer to može štetiti najnežnijim bićima. Uz naše savete bićete spremi za izlazak sa bebom i potpuno sigurni da ste obezbeđeni u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Provedite lep dan sa svojim detetom, bez brige!

Start typing and press Enter to search

Tvoja korpa

Nema proizvoda u korpi.